16.05.2011. IEEP konferencija: EPS će na ovom skupu predstaviti i svoju „Belu knjigu“

Sastanak u JP Elektroprivreda Srbije sa učesnicima IEEP konferencije koja će od 21 do 25. juna održati na Kopaoniku

EPS će na ovom skupu predstaviti i svoju „Belu knjigu“

U Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije 17. maja održan je sastanak sa organizatorima Treće regionalne konferencije „Industrijska energetika i zaštita životne sredine u zemljama Jugoistočne Evrope“( IEEP), koja će se održati od 21 do 25. juna 2011. godine na Kopaoniku.
Budući da Elektroprivreda Srbije ulaže značajna sredstva u zaštitu životne sredine i da stalno unapređuje svoju energetsku efikasnost u pravcu smanjenja tehničkih gubitaka u distribuciji, ovom prilikom je dogovoreno da učesnicima konferencije EPS predstavi svoje projekte vezane za izgradnju postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije. Tako će, u vezi s tim na svečanom otvaranju konferencije IEEP biti predstavljena „Bela knjiga“ Elektroprivrede Srbije koja ovih dana treba da izađe iz štampe i u kojoj je definisana strategija „prema standardima Evropske komisije o energetskoj efikasnosti, štednji i radnom programu obnovljivih izvora energije“.
Autori knjige su: Dragomir Marković, Bratislav Čeperković, Aleksandar Vlajčić i Stephan Ressl.
Posle „Zelene knjige“ o zaštiti životne sredine, koja je objavljen prošle godine, Elektroprivreda Srbije je jedina elektroprivreda u regionu koja je sačinila ovakva dva dokumenta, čijom realizacijom će se dati veliki doprinos korišćenju čiste energije.
Učesnici konferencije će imati prilike da vide projekte vezane za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, kao što su: vetar, sunce, biomasa, a tu su i male i velike hidroelektrane. Najnoviji način merenja potrošnje električne energije odnosno pametna ili Smart Grids brojila, koja treba da doprinose štednji električne energije, takođe će biti zastupljana.Uz donaciju biće to važna podrška IEEP Konferenciji.
Sastanku su prisustvovali generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković, predsednik Društva termičara Srbije prof. dr Milan Radovanović, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije mr Bojan Kovačić i Branka Bjelica (BBN).

Вести

Догађаји

 • Tрибина посвећена научно-стручном раду...

  13.01.2020.
                                    ЛАБОРАТОРИЈА... Сазнајте више...
 • Трибина ЈКП Београдске електране

  08.11.2019.
                                                    ДРУШТВО ТЕРМИЧАРА                                                                  СРБИЈЕ                                                                        И                                                  МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ У оквиру сталне трибине има... Сазнајте више...
 • Трибина ДТС-а - Представљање...

  15.03.2019.
                                                              ДРУШТВО ТЕРМИЧАРА                                                                            СРБИЈЕ   У оквиру сталне трибине има задовољство да Вас позове... Сазнајте више...
 • Трибина ДТС-а: Транспорт и...

  03.04.2018.
                                                     ДРУШТВО ТЕРМИЧАРА                                                                                                                                     СРБИЈЕ У оквиру сталне трибине има задовољство да Вас... Сазнајте више...
 • Трибина ДТС-а: Енергетска ефикасност...

  07.03.2018.
                         ... Сазнајте више...